29. svibnja 2014.

Pitice sa šunkom i mladim lukom (bez jaja i mlijeka) / Ham and Spring-Onion Mini Pies (without eggs and milk)




Nakon niza slatkih evo jedan slani recept, pitice sa šunkom i mladim lukom. Smjesa je bez jaja i mlijeka. Svima kojima to nešto znači, bilo iz zdravstvenih ili praktičnih razloga, dobro će doći ovaj recept. Pitice se jednostavno pripremaju i brzo su gotove, odlične su za večeru ili snack, a budu fine i drugi dan za slani doručak.  

recept

  • 400 gr pšeničnog brašna
  • 100 gr kukuruznog brašna
  • pola žličice sode bikarbone
  • pola vrećice praška za pecivo 
  • žličica soli
  • malo suhog origana
  • malo maslinovog ulja
  • mlaka voda, oko 300 ml
  • 1 mladi luk, sitno narezan
  • šunka u komadu narezana na kockice, oko 150 gr 
  • krupna morska sol za posipanje 

Pomiješamo oba brašna, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, sol i malo origana.
Ulijemo maslinovog ulja onak par kratkih mlazeva iz flaše i oko 200-300 ml mlake vode te promiješamo kuhačom da se dobije meko tijesto.
Zatim umiješamo narezani mladi luk i šunku.
Za ove pitice treba nam kalup za muffine, kojeg namastimo i pobrašnimo.
Žlicom uzimamo po dio tijesta i punimo kalup.
Posipamo s malo krupne morske soli.
Stavimo u zagrijanu pećnicu na 190-200 C, ovisno o pećnici pečemo oko 30 minuta. 




cookandplay

Broj komentara: 8:

  1. Volim sve sa dodatkom kukuruznog brasna, a ova tvoja kombinacija, sa sunkom i maslinovim uljem, zvuci izazovno.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zvuči odlično, sviđa mi se što si koristila kukuruzno brašno.

    OdgovoriIzbriši
  3. Stvarno dobre "grickalice"! Valjda ću ih probati jednog dana. Bilo bi šteta propustiti.

    OdgovoriIzbriši
  4. Mladi luk i šunka - zvuči divno :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo je super i za nositi na plažu :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super su mi ove pitice, zalogaji koji se uvijek mogu poslužiti, kombinacija je odlična i ja ih već vidim u kutijici pri odlasku na planinarenje.

    OdgovoriIzbriši
  7. Izvrsno izgledaju,posebno me zadivila kombinacija,baš ću ih probati..hvala ti!

    OdgovoriIzbriši