Recept je varijacija na temu mojih Medicinskih kolačića, ali sada u slanoj varijanti i u obliku pogačica. Odlične su za međuobrok i savršene za gablec na poslu, mogu se jesti same ili s bilo čim drugim, po željama.
recept
- 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki + 3 žlice vode
- 1 šalica pirovog brašna
- 2/3 šalice heljdinog brašna
- 1/3 šalice kukuruznog grisa (krupice za palentu)
- 1 žličica psylium praška (ili praška za pecivo)
- malo soli i papra
- 1 šalica sojinog mlijeka (ili nekog drugog)
- 1/3 šalice blagog maslinovog ulja
- oko 8-10 zelenih maslina
- nekoliko sušenih paradajzića iz ulja
- bučine sjemenke i krupna morska sol za posipanje
Masline i sušene paradajziće sitno narezati.
Lanene sjemenke samljeti i pomiješati s vodom.
Pomiješati oba brašna, kukuruzni gris, prašak, malo soli i papra. Tome dodati smjesu od lanenih sjemenki, uliti mlijeko i ulje.
Sve dobro izmiješati u kompaktnu smjesu, na kraju umiješati narezane masline i paradajziće.
Rukama oblikovati pogačice i stavljati ih na pleh prekriven papirom za pečenje. Smjesa je zbog heljdinog brašna prilično ljepljiva za oblikovanje ali pogačice ne moraju biti pravilnog oblika, kad se ispeku budu fino rustikalne :)
Pogačice posipati bučinim sjemenkama i krupnom morskom soli.
Zatim ih ispeći u zagrijanoj pećnici na 185 C.
cookandplay
Ponekad bas osjetim da organizam trazi ovakve zalogajcice...
OdgovoriIzbrišiPravo zdravo! Al baš ne volim masline. Može i bez njih pretpostavljam. :)
OdgovoriIzbrišiOve pogačice mi se jako sviđaju, sve se više priklanjam ovakvim zdravim varijantama zalogajčića i ovo mi je odlično !
OdgovoriIzbrišiVolim, volim ova brašna
OdgovoriIzbrišiZdravo i preukusno u jednome,što ima bolje od toga..krasne su pogačice!
OdgovoriIzbrišiUn pan perfecto y saludable se ven muy lindas como adorno las semillas de calabaza,abrazos
OdgovoriIzbriši