25. veljače 2012.

Juha od graška i mrkvice s noklicama


Zdrava juhica od graška, mrkvice i noklica s peršinom, lagana i okrepljujuća, 
pravi lijek za dušu i tijelo!

za juhu
  • 2 veće mrkve 
  • 150 gr graška
  • 1 manji luk
  • malo ulja 
  • peršin 
  • voda
  • sol
  • papar

Mrkvu očistiti i narezati na kockice.
Sitno narezati luk.
Na ulju staklasto popržiti luk, dodati mrkvu i pržiti dok ne pusti malo svoje žute boje.
Zatim dodati grašak, posoliti i ubaciti par cijelih grančica peršina.
Sve još kratko dinstati miješajući, zatim zaliti vodom i kuhati na laganoj vatri dok povrće ne omekša.
Kad je povrće kuhano izvaditi van grančice peršina, te u juhu ukuhati noklice.
Na kraju dodati malo papra.

za noklice s peršinom

Noklice možemo raditi s jajetom ili bez. Ovo je recept bez jaja, s dodatkom peršina.
U zdjelicu staviti 3 žlice glatkog brašna, malo posoliti, uliti 4 žlice hladne vode, par kapi ulja i s vilicom dobro promiješati u srednje gustu smjesu bez grudica (ako je pre gusto doliti još malo vode, ili ako je rijetko dodati brašna).
Zatim umiješati malo svježeg peršina, sitno narezanog.
Žličicom uzimati po mali dio smjese i u lagano kipeću juhu ukuhavati noklice.
Kuhane su za minutu, odnosno čim izadju na površinu juhe.


p.s.
za noklice s jajetom recept je -> ovdje!




cookandplay

Nema komentara:

Objavi komentar